Kost & Idrott

Idrottsföreläsningar ligger mig varmt om hjärtat. Efter att ha lidit mig igenom ett otal kostföreläsningar där det enda jag kommer ihåg är svåra ord är nu min ambition att presentera det så att man förstår.

Kost & idrottsföreläsningarna kan vara riktade grenspecifikt mot exempelvis fotboll, ishockey, innebandy, handboll, kampsport, domare, brottning, Friskis & Svettis eller annan idrott. Alla föreläsningar riktade mot barn/ungdom under 16 år ska föräldrar inbjudas till föreläsningen.

Jag har ett nära samarbete med SISU Idrottsutbildarna så ett tips är att ta kontakt med din SISU konsulent.

Måste det vara så tråkigt och svårt att äta rätt?
Nej - det handlar om att äta smartare!

Exempel på vad som tas upp:

  • Hur fungerar kroppen när man rör på sig?
  • Hur fungerar maten och vätskan i kroppen? Vilken mat gör vad?
  • Vad tjänar man som idrottare på att äta smartare?
  • Konkreta tips på vad man ska äta och tänka på för att äta smartare och orka mer. Det är inte så krångligt!
  • Tips, knep & råd
  • Referens:

 

Maximera din prestation

Seniorinriktad föreläsning för t ex Vasaloppsuppladdning

"Som idrottare hör man varje dag att maten är så viktig. Varje dag är det nya råd och rön när det gäller kost och hälsa. Det som var rätt idag är inte rätt imorgon. Många tycker att det både är svårt och tråkigt, men måste det vara så krångligt?”

 

Ledarutbildningar

Flera föreningar/förbund har efterfrågat konkreta ledarutbildningar. Ibland är de specifika för en gren eller en åldersgrupp medan det ibland är mer allmänt hållet för hela föreningen eller förbundet. Att man som ledare kan lite mer och kan få svar på frågor man har eller som idrottarna ställer kan göra en stor skillnad. Idag är kunskapen om stretching och teknik stor men hur små förändringar i kosten kan påverka din prestation är fortfarande kunskapen låg.