Kost & Motion - en livsstil

När det gäller livsstilsfrågor så har vi generellt aldrig någonsin varit så upplysta som idag, men samtidigt aldrig i så stort behov av förändring. I min utgångspunkt "Om du gör som du alltid gjort..." så är målet med föreläsningar inom detta tema att förmedla något mer i kunskapsväg, men desto mer i inspiration och verktyg för att kunna göra en förändring utefter de förutsättningar om råder.

Sluta banta - börja äta
"En föreläsning med mycket skratt och hög igenkänningsfaktor". Många i dagens samhälle håller ständigt på med någon diet. Varje januari eller augusti påbörjas en ny kur. I mitt dagliga arbete med övervikt har jag under åren mött ett otal människor som ständigt bantar och som har bantat sig till sin övervikt. Hur ska man bryta den trenden?

Du behöver inte motionera om du bara rör på dig lite mer
Överallt i media idag hör man om hur viktigt det är att komma igång med träning. Motionsbiten är den livvstilsfråga som vi i Sverige generellt är sämst på. Vi köper gymkort och diverse motionsutrustning som sedan fyller plånböcker respektive fungerar som klädhängare i otalet hem. Det dåliga samvetet växer och växer..

Är det så krångligt att röra på sig mer?
Måste motion innebära tights och pannband?

Målet med föreläsningen är att på ett underhållande sätt få aha-upplevelser, ta kål på gamla myter, hitta sina egna svaga punkter men framför allt vilka möjligheter alla har att öka sin rörelse.

Sockerbomben
Myt eller sanning? Diskussionen går het kring sockret sedan ett par år tillbaka. Hur fungerar det egentligen i kroppen och vad är det som är så farligt? Var är de största fällorna och vilka tips finns för att äta smartare?

Hur ska man tänka som småbarnsförälder?
Föreläsning för föräldrar till barn på förskola. Diskussionen om hur barn äter och rör på sig är större än någonsin. En något kortare föreläsning om vad som kan vara fällor vi småbarnsföräldrar går i både när det gäller mat och motion och många tips och tankeväckare till hur vi kan göra annorlunda. Förhoppningsvis genom att roa och inte skuldbelägga åhörarna.

Ät smartare - skolföreläsning elever 
En väldigt opräktig föreläsning om hur och varför man ska tänka på vad man äter. Längd på föreläsningen anpassas efter ålder och behov. För den vuxne åhöraren känns det ofta som "det är ju samma som jag har sagt i alla år". Märkligt nog så går budskapet fram bättre om någon annan säger det.

 

Skolföreläsningar - lärare/skolpersonal
Handledning för lärare som jobbar med dessa ämnen alternativt för lärare/skolpersonal som vill lära sig mer eller som vill ha hjälp med hur de själva kan lägga fram sitt budskap.